lustre, aplice, corpuri de iluminat, sisteme de iluminat, plafoniere, spoturi, veioze, lampadare, lustre on line, iluminat interior, corpuri de iluminat exterior, lustra, Globo
lustre, aplice
Cauta dupa

Cum să iluminaţi diferite zone ale grădinii

  Iluminarea diferitelor zone ale grădinii   În momentul de faţă există pe piaţă produse de iluminat care acoperă toate nevoile. Este important să ştim ce anume ne trebuie, ce preferinţe avem în materie de estetică şi întrebuinţare, şi să ne căutăm modele. ...

 
Iluminarea diferitelor zone ale grădinii
 
În momentul de faţă există pe piaţă produse de iluminat care acoperă toate nevoile. Este important să ştim ce anume ne trebuie, ce preferinţe avem în materie de estetică şi întrebuinţare, şi să ne căutăm modele.
 
  • Punctele de acces: intrarea spre grădină şi căile de acces pot fi iluminate prin corpuri de iluminat prinse pe perete (aplice sau lustre). Spoturile care se rotesc şi/sau luminile cu senzori pot fi de asemenea folosite, acestea fiind foarte eficiente dat fiind faptul că se activează doar atunci când este necesar. 

Amenajare iluminat exterior 02

 

Locurile de întânire
 
  • ­Locurile de întâlnire: Veranda sau zonele destinate evenimentelor celebrate în grădină ar trebui iluminate folosindu-se aplice, pendule suspendate sau lămpi suspendate, care vor oferi o notă de disticţie.
  • Potecile: Pentru poteci se vor folosi corpuri de iluminat încastrate în pământ sau în perete, preferabil LED-urile. Balizele sunt de asemenea foarte estetice şi reprezintă o soluţie sustenabilă.
  • Zonele de lucru: Acestea pot fi pentru citit, barbecue, workshops...După sfaturile experţilor cea mai bună opţiune pentru aceste zone este folosirea unor lămpi de perete (aplice) care economisesc energie, de vreme ce acestea rămân de regulă aprinse pentru un interval lung de timp. Pentru zonele mai puţin decorative, cum ar fi locurile pentru workshop-uri şi barbecue, este mai bine să folosim aplice sau spoturi, care oferă cel mai adecvat tip de lumină pentru astfel de situaţii.
  • Locurile puse în evidenţă: Pentru a evidenţia obiecte, fântâni, copaci, sculpturi, etc., cea mai adecvată opţiune este folosirea spoturilor mici sau a stâlpilor de iluminat, dat fiind faptul că aceştia pot fi montaţi pe gazon şi îndreptaţi înspre obiectivele ce se doresc a fi puse în evidenţă. 

 

Amenajare iluminat exterior 03

 

Zona piscinei
 
  • Zona decorativă: Aceasta presupune crearea unui punct focal într-un anumit spaţiu – iluminarea unui perete sau a unei părţi specifice ale grădinii, de exemplu. În exemplul din urmă, cea mai bună opţiune este folosirea lampadarelor sau a lămpilor portabile. Corpurile de iluminat portabile sunt extrem de populare deoarece pot fi mutate, au cabluri lungi, sunt practice şi dau o notă distinctă grădinii. 
  • Stâlpii de iluminat sunt de asemenea o opţiune foarte bună pentru iluminatul general şi crearea unei atmosferi plăcute. Lampadarele sunt ideale pentru suprafeţe largi. Design-ul acestora se combină perfect cu grădinile minimaliste şi foarte avant-garde-iste. 
  • Zona piscinei: Luminile colorate plutitoare sunt în momentul de faţă foarte populare. Cu toate acestea, cea mai bună opţiune pentru iluminarea partea de interior şi din jurul piscinei este folosirea corpurilor de iluminat încastrate în pământ sau în perete.
 

Importanţa IP-urilor şi a materialelor

 

Produsele de iluminat Faro Barcelona sunt fabricate folosindu-se materiale şi proceduri care să asigure rezistanţa acestora la condiţii nefavorabile de mediu.

 

Sunt de asemenea proiectate pentru uzul extern, asigurând rezistenţă la intemperii. Produsele de iluminat trebuie să aibă un IP (o rată de protecţie împotriva apei şi a obiectelor solide) ridicat sau scăzut, în funcţie de unde este instalat. IP23 este suficient pentru verande sau zone semi-acoperite, în vreme ce corpurile de iluminat ce urmează a fi instalate într-o piscină trebuie să aibă un IP68, ceea ce reprezintă maxima protecţie împotriva obiectelor solide şi a expunerii îndelungate la apă.

 

 

« inapoi

corpuri de iluminat, lustre, aplice, lampadare, veioze, plafoniere, spoturi, pendule, becuri, corp iluminat, lustra, sisteme de iluminat, Globo, Eglo, Tilago, Brilliant, Rabalux
Copyright © 2010 - 2011 SC Evalight SRL. Toate drepturile rezervate.
Webdesign by Icetech
lustre, aplice pe facebook lustre, aplice pe twitter